Kunstmatige intelligentie in Holteranalyse: Hoe DGTL Health 20.000 patiënten per jaar helpt

15/12/2023

Tijdens de Amsterdam Cardiovascular Science conference heeft oprichter Philip Croon in een presentatie mogen toelichten op welke manier we bij DGTL Health kunstmatige intelligentie gebruiken om de Holteranalyse zo efficiënt en goed mogelijk uit te voeren. Op deze manier hebben we dit jaar 20.000 patiënten kunnen helpen.

Hoe we dit bij DGTL Health bereiken?

  1. Inladen in het sinus portaal. Nadat de patiënt de Holter inlevert moeten het dagboekje en het bestand bij DGTL Health terecht komen. Dat kan automatisch via een API, via onze upload pagina, of direct vanuit de analyse software.
  2. Kunstmatige intelligentie. Na het uploaden wordt het bestand automatisch geanalyseerd met behulp van Holteranalyse-software software op basis van kunstmatige intelligentie. Als er uit deze analyse gevaarlijke ritmestoornissen, zoals een lange pauze of ventriculaire tachycardie komen, wordt deze Holter met voorrang door een van onze analisten bekeken zodat de patiënt snel geholpen wordt.
  3. Voltooien van rapport. Een DGTL Health Holteranalist bekijkt de ritmestroken en vat de ritmestoornissen samen in een mooi rapport. Deze gaat vervolgens door een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd door een van de ervaren analisten.
  4. Doorsturen naar de Cardioloog. Het rapport wordt doorgestuurd naar de cardioloog. Dit kan een DGTL Health cardioloog zijn die advies geeft aan de huisarts, of direct een cardioloog van een van de ziekenhuizen waar we mee werken. Ook kunnen we via een API de getallen zoals het aantal PAC’s of totale duur van atriumfibrilleren meesturen, zodat deze getallen in het EPD terechtkomen.

Efficiënte, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige zorg, dat is ons uiteindelijke doel.

Het was een eer om hier te mogen spreken. Bedankt voor alle geïnteresseerde vragen en ik geef graag een update over al onze plannen voor de toekomst.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar +31 20 244 02 88