Ons preclassificatie algoritme in de praktijk: een pauze van 11 seconden nog voor het weekend afgehandeld

12/06/2024

Holters met een potentieel gevaarlijke ritmestoornis komen bij ons bovenaan de werklijst. Zoals we in een eerdere blog al lieten zien, worden deze opnames tot wel 8 keer sneller beoordeeld, vaak binnen 4 uur. Dit betekent dat een patiënt, als het nodig is, dezelfde dag nog in het ziekenhuis gezien kan worden. Een recente casus illustreert dit proces en de voordelen er van.

Een casus vlak voor het weekend

Afgelopen vrijdagmiddag, vlak voor 17:00, kwam een Holter binnen met een emergente preclassificatie.

De reden voor deze preclassificatie is te zien in onderstaande afbeelding: een pauze van 11 seconden, veroorzaakt door een AV blok. De patiënt noteerde klachten van benauwdheid tijdens deze pauze, wat goed voor te stellen is. De combinatie van de lange pauzes, vele AV blokken, benauwdheidsklachten en een minimale hartfrequentie van 15 slagen per minuut, maakte het noodzakelijk dat deze patiënt zo snel mogelijk door een cardioloog gezien werd.

De analyse is nog voor het sluiten van de huisartsenpraktijk afgerond en we namen direct contact op om ervoor te zorgen dat de patiënt nog voor het weekend geholpen kon worden.

Dankzij ons preclassificatie-algoritme kwam deze Holter bovenaan de werklijst terecht, waardoor we de analyse snel konden afronden en de patiënt niet lang hoefde rond te lopen met deze lange pauzes en dezelfde dag nog een uitslag kreeg. Deze werkwijze maakt onze Holteranalyse een stuk efficiënter en zorgt ervoor dat patiënten tijdig de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar +31 20 244 02 88