Van Holter analist naar PhD student cardiologie

06/12/2023

De ervaring van een van onze gewaardeerde Holteranalisten: Willem

Als geneeskundestudent in Amsterdam heb ik bij DGTL Health gewerkt als Holter analist. Deze bijbaan bood me een unieke kans om mijn studie te combineren met praktische kennis over ritme- en geleidingsstoornissen van het hart. Werken bij een jong en groeiend bedrijf was een verrijkende ervaring, vooral vanwege de nauwe samenwerking met cardiologen en collega’s die diverse medische opleidingen volgen.

Al vroeg in mijn co-schappen merkte ik de voorsprong die de opleiding en ervaring als Holter analist mij bracht. Tijdens het coschap Interne geneeskunde beoordeelde ik een ECG als sinustachycardie, waarop de arts mij vertelde dat dit een flutter was. ‘Doe niet zo mal, dat is gewoon een sinustachycardie’ antwoordde de geconsulteerde cardioloog. Vanaf dat moment belde elke arts mij als er een beoordeling moet gebeuren. 

De flexibiliteit van het werk was ideaal voor mij. Bij een druk coschap werkte ik alleen af en toe in de avonden of weekenden, en als ik meer tijd had kon ik ook meer uren maken. Daarnaast werkte ik op een gegeven moment ook als ‘manager’ waardoor ik nieuwe analisten kon helpen met moeilijke onderzoeken. 

Momenteel ben ik mijn semi-arts stage bij de cardiologie aan het afronden, waarna ik me eindelijk zelf arts mag noemen. kijk ik terug op een waardevolle tijd bij DGTL Health. Met trots kan ik aankondigen dat ik in januari begin als PhD-student bij de cardiologie. Ik weet zeker dat ik mijn kennis hier nog verder kan benutten.

Wilt u meer weten over onze diensten?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar +31 20 244 02 88